Această renovare a bibliotecii Brooklyn, de 60 de milioane de dolari, este atât de uimitoare încât îți vei dori să te mute

Biblioteca se dublează pe spațiul public după un an de zile fără el.

Vinerea trecută a fost cel mai tare care a fost la Biblioteca Publică din Brooklyn de ceva vreme.



Acest lucru se datorează faptului că un șir de oficiali tocmai tăiaseră o panglică albastră înșirată peste intrarea filialei centrale recent redeschise și renovate a sistemului bibliotecii publice din Brooklyn, proiectată de Arhitecții Toshiko Mori .

Pandemia a determinat bibliotecile din toată țara să reorienteze serviciile pe care le oferă. În New York, sistemul de bibliotecă s-a închis complet înainte de a trece în cele din urmă la a sistem de rezervare pentru ridicarea calelor. Împrumutul cărții electronice a crescut cu aproape 50% de-a lungul tarii. Dar, deși bibliotecile sunt cel mai bine cunoscute ca locuri de vizionare a cărților, servicii precum Wi-Fi, acces la computer și spații de întâlnire gratuite sunt funcții vitale ale comunității și sunt posibile doar prin spațiul său fizic.





[Foto: Gregg Richards / prin amabilitatea Bibliotecii Publice din Brooklyn]

cum să vă îmbunătățiți abilitățile de ascultare
60 de milioane de dolari remodelarea, prima din cele patru faze, pune aceste facilități în centrul său. Înainte de renovare, 65% din spațiul bibliotecii era dedicat operațiunilor de procesare a cărților și nu era accesibil publicului. Biblioteca a externalizat aceste operațiuni către o instalație din Queens, ceea ce a permis arhitecților Toshiko Mori și Landon Brown să identifice oportunități pentru spațiu mai orientat către comunitate.

[Foto: Gregg Richards / prin amabilitatea Bibliotecii Publice din Brooklyn]

Proiectarea include un foaier principal renovat și trei noi zone de servicii pentru patroni. În primul rând, chiar dincolo de centrul de întâmpinare, este ceea ce președintele și CEO-ul Bibliotecii Publice din Brooklyn, Linda Johnson, a numit informațiile comune. Membrii comunității pot lucra acolo pe tot parcursul zilei; noul spațiu integrează aceleași finisaje de design art deco ale clădirii existente pentru a stabili un sentiment de continuitate estetică. Funcțional, este conceput pentru a ajuta la atenuarea decalajului digital; include computere desktop, un studio de înregistrări și un rând de săli de studiu mici. [Ideea] nu este doar să răsfoiți, ci să aveți acces la spații pe care oamenii ar putea să nu le aibă acasă, explică Johnson. Este conceput pentru persoanele care lucrează independent și care lucrează serios, spre deosebire de oamenii care vin doar aici și intră online. (Deși există și computere pentru asta.) O scară conectează clienții la noul centru de afaceri și de carieră direct deasupra, cu ferestre mari cu vedere la Parcul Prospect, unde clienții pot obține ajutor cu cereri de împrumut pentru întreprinderi mici, CV-uri și scrisori de intenție.



[Foto: Gregg Richards / prin amabilitatea Bibliotecii Publice din Brooklyn]

De asemenea, Mori a condus o reproiectare a experienței de navigare. Se numește camera nouă și demnă de remarcat și, spre deosebire de teancul tipic, cărțile din această cameră sunt amenajate ca o librărie, orientate pe mese, mai degrabă decât pe rafturi înalte. Bibliotecarii curează cărțile pe baza noilor lansări sau titluri care vorbesc despre momentul actual.

Există, de asemenea, un nou centru civic de bunuri comune, care subliniază biblioteca ca resursă comunitară. A mutat birourile de pașapoarte și actele de identitate existente, anterior la intrarea din față a bibliotecii, în partea laterală a clădirii, împreună cu birouri care ajută la lucruri precum teste de cetățenie și taxe. Patronii accesează această zonă printr-o ușă secundară mai mică pe Flatbush Avenue, evidențiind spațiul ca un serviciu local în comparație cu gravita de la intrarea principală mare.

poți înlătura o justiție a instanței supreme



Renovarea Bibliotecii Publice din Brooklyn arată cum bibliotecile se dublează nu doar ca un loc pentru a verifica cărțile, ci pentru a stimula creșterea comunității. Potrivit lui Johnson, sucursala deserveste un milion de patroni pe an. Renovarea, care a început în 2018, este cel mai mare din istoria sa de 80 de ani .

Și încă nu au terminat. Mori și echipa ei proiectează în prezent a doua din cele patru etape, inclusiv un centru pentru copii și adolescenți, care ar trebui finalizat în aproximativ un an.